• Bungalow B-036 (voorheen A 65) Sunclass Tignale benvenuto!
  • Bungalow B-036 (voorheen A 65) Sunclass Tignale benvenuto!
  • Bungalow B-036 (voorheen A 65) Sunclass Tignale benvenuto!
  • Bungalow B-036 (voorheen A 65) Sunclass Tignale benvenuto!
  • Bungalow B-036 (voorheen A 65) Sunclass Tignale benvenuto!
  • Bungalow B-036 (voorheen A 65) Sunclass Tignale benvenuto!
  • Bungalow B-036 (voorheen A 65) Sunclass Tignale benvenuto!

Bungalow B-036 (voorheen A 65) Sunclass Tignale benvenuto!

Bongiorno!

Benvenuto nella nostra casa Italiana!

Na vele vakanties in het paradijselijke Italië te hebben doorgebracht konden we - broer/zus met partners - het verlangen niet meer bedwingen om zelf een stukje heilige grond - met huis - te gaan bezitten.
Onze speurtocht naar een huisje in een prachtige omgeving op goed bereikbare afstand van ons kikkerlandje eindigde eind 2016 in Tignale, een pittoresk dorpje in Lombardije met fantastisch uitzicht op het grootste meer van Italie: het Gardameer.

We vonden ons droomhuis in het Sunclass park. We bekeken nauwgezet alle huizen die te koop waren. We wilden een huisje, niet te ver van het zwembad en overige voorzieningen, goed bereikbaar (ook voor ouderen), omgeven door een ruim en zonnig terras met onbelemmerd en fenomenaal uitzicht op het Lago di Garda.

Alles kwam bij elkaar in huis A65. We kochten het huisje van een Nederlands stel die er vele jaren met veel plezier in de vakanties had verbleven. Het huis was toe aan een grondige renovatie.

In een aantal maanden hebben we het huisje - binnen en buiten - volledig opgeknapt. Een nieuw dak, nieuwe keuken, een enorm terras en een lekkere badkamer lagen op het bordje van de Italiaanse aannemer. Wij zelf zochten met zorg alle meubels en inventaris uit. Het moest vooral geen standaard huisje worden, maar wel sfeervol, comfortabel en hip. Klik een aantal foto's aan op deze site, foto's zeggen meer dan tekst.

Natuurlijk zijn we er ook al flink op uit geweest. De mogelijkheden zijn eindeloos. We hebben stevig gewandeld in de buurt, ontbeten op de top van de Monte Baldo, heel veel restaurantjes aangedaan (onwaarschijnlijk goedkoop) in Tignale en omgeving , concerten bijgewoond in de indrukwekkende Arena van Verona, geslenterd op marktjes, genoten van een cappucinootje of Aperol in het dorp, maar ook vooral geluierd en genoten in en rondom het huisje. Zelfs 's avonds genieten we nog op het deels overdekt terras van de lichtjes aan de overkant van het Gardameer. Elke keer weer ontdekken we wat nieuws. We kunnen nu zeggen dat de Italiaanse droom inderdaad is uitgekomen. Een heerlijk huis in een prachtige omgeving: we voelen ons rijk en bevoorrecht.

We zitten nu in de fase dat we het aan anderen kunnen laten zien. Daar genieten we ook van! De eerste familieleden, vrienden en collega's zijn er met ons geweest en - zonder onszelf op de borst te kloppen - we krijgen veel complimenten. En natuurlijk verzoeken om het te mogen huren.

We hebben het huisje in beginsel niet gekocht voor intensieve verhuur.
We vinden het zelf veel te leuk om er vaak te zijn en het is ook niet bedoeld om het intensief aan "Jan en alleman" te gaan verhuren. Het huisje is verre van "hufterproof" door de wat duurdere inrichting en bijzondere materialen.

We hebben er voor gekozen om het huisje toch een aantal weken per jaar te gaan verhuren. We vinden het leuk als ook anderen van deze bijzondere plek en omgeving kunnen genieten. Het liefst aan familie, collega's vrienden en bekenden, daar zijn we eerlijk in.

In Sunclass zijn er veel mogelijkheden om te huren. Misschien heeft u al wat huisjes bekeken en als u dat niet heeft gedaan, moet u dat vooral doen. De huizen zijn verschillend in alle opzichten: ligging, comfort, staat van onderhoud en niet te vergeten de prijs. Als u onze prijzen heeft gezien, dan vindt u ons niet de goedkoopste. Klopt. Als u het belangrijk vindt om in een bijzonder ingericht huis te verblijven, comfortabel met veel privacy, een prachtig uitzicht en strategisch gelegen ten opzichte van voorzieningen, dan zit u bij ons goed. Dat verklaart ook (deels) de prijs.

We hopen u als gast te kunnen verwelkomen en zullen er alles aan doen dat u met net zoveel plezier als in ons huisje verblijft!

Frank Dronkers en Thiald van der Meer
Menno de Koning en Ariënne Dronkers